İstanbul’da bir ilk: Madde bağımlılarının tedavisi için ‘Bağımsızlık Köyü’ açıldı
Kemerburgaz’da madde bağımlılarının tedavisi için hizmet verecek olan “Bağımsızlık Köyü” açıldı. ”Değişim Seninle Mümkün” sloganıyla yola çıkılan projenin İstanbul’da aynı zamanda bir ilk olma özelliği taşıdığı da belirtildi.


İSTANBUL'DA BİR İLK
İstanbul’da ilk olma özelliği taşıyan projede verilecek olan eğitimler, uygulamalar, atölye ve rehabilitasyon çalışmaları madde bağımlılarının tedavisi için uygulanacak. 14 bin 970 metrekare alan üzerine kurulan Bağımsızlık Köyü'nde drama ile etkin eğitim, beden dili, çiçek aranjmanı, yemek yapımı, yaratıcı drama ve müzik atölyeleri eğitimleri gibi birçok alanda çalışmalar sağlanacak.

“ÖNEMLİ OLAN İNSANLARI KAZANMAKTIR”
Madde bağımlıları için yurt dışında sıklıkla kullanılan, tarımla terapi yöntemi Türkiye’de de ''Bağımsızlık Köyü'' ile kullanılmaya başlandı. Türkiye’de resmi kurumlarda ilk kez kullanılacak olan tarım terapisinde madde bağımlılarına Park, Bahçe ve Koruların Bakımı, Organik Tarım ve Sebze Fidesi Üretimi alanlarında eğitimleri verilecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "önemli olan insan kazanmaktır" diyerek, “Güzel bir girişim ilk olması sebebiyle önemli. Eyüp Belediyesi bir öncülüğe imza attı. Yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Başarılı olmasını temenni ediyorum. Başarılı olacağından da bir şüphem yok. Burada önemli olan insanları kazanmaktır. Sadece cezalandırmak değildir. Ben buradan fayda görecek insanların sayısının çok yüksek olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ İNSANLARI BİR ŞEYE BAĞIMLI OLMASINDAN KURTARMAK''
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Bağımsızlık Köyü" ile ilgili şunları söyledi: “Buradaki amacımız insanları bir şeye bağımlı olmasından kurtarmaktır. İnsanlar ne sorunları varsa bir şeylere bağımlı. Bu bağımlılıktan da kurtulmak için ilaçla uyuştur sistemi ile değil de kendimizi toprağa tekrar döndürüp tarım ve toprağın İnsanların tedavisi nasıl etkili olduğunu İspat etmek amacımız. Çocuklar burada üretecek, ürettiğini satacak ve böylece bir dönüşüm yaşanacak. Burada en güzel şey üretim yapıyor olmaları ve ürettiklerini kamu ile paylaşıyor olmaları.''