Rıza iyilik için koşacak...

Rıza iyilik için koşacak...

Türkiye nin en doğusundan yani Van’dan başlayarak, en batısına yani İzmir kadar koşacak olan bir hayalperest


Rıza Martaş, 1979 İzmir doğumlu, gıda sektöründe satış pazarlama üzerine kendi işini yapan, koşucu, optimist, iyilik ve güzellik ile her şeyin mümkün olabileceğine inanan, insanların umutları olabilmek adına hayaller kuran ve bu yolda cesaret edip Türkiye’nin en doğusundan yani Van’dan başlayarak, en batısına yani İzmir’e kadar koşacak olan bir hayalperest.

Hayallerini gerçekleştirmek ve adımlarına değer katabilmek için yıllardır “İyilik Peşinde Koş”an “Adım Adım” çatısı altındaki 76 Sivil Toplum Kuruluşu için farkındalık yaratmayı hedefliyor. 1.830 kilometreyi 60 günde bitirmeyi hedefleyen iyilik elçisi Rıza, geçtiği 13 il ve 56 beldede neden bu işi yaptığını anlatırken bir yandan da yaşadığı il ve yakın illerdeki yarışlarda yardımseverlik koşusu aracılığıyla desteklediği çocuklar, gençler, anneler, babalar, öğretmenler ile birebir tanışma imkanını yakalayacak.

Bir kız çocuğu babası olan Rıza, öncelikle kızına ve tüm insanlara, umut dolu bir dünyada iyilik ile her şeyin mümkün kılınabileceğini göstermek için yollara düşüyor.





#RIZANEREDE SANA SESLENİYOR ! :
“Hayatımın en büyük hayallerinden biri Türkiye’nin en Doğusundan en Batısına koşmaktı. Bunu yaparken kendimi arayacak, kafamda dönen soruların cevaplarını bulmaya çalışacak ve her şeyle yüzleşmeyi deneyecektim hem de bazen deneme/yüzleşme/iyileştirme şansı bulamayanlarla buluşarak... Kararımı verdim: 1.830 km koşacak milyonlarca adımın arasında bir yerlerde belki de kendimi bulacak, aynı zamanda hiç tanımadığım kişilerin hayatlarına dokunacağım. 🙏🙏🙏 Biliyorum ki ruhum yola ve koşuya sevdalı. O halde başlamak zamanıdır şimdi.🙏❤️☘️ Yollara düşmeye hazırım. Benimle misiniz?”


Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.