Doğadan topladığı odun parçalarına hayat veriyor

Doğadan topladığı odun parçalarına hayat veriyor

Antalya'da yaşayan Adnan Ceylan, doğadan topladığı odun ve tahta parçalarıyla heykeller yapmaya başladı. Pandemi nedeniyle çalışmalarını evinin bahçesinde sürdüren Ceylan, kuru ağaç dallarını ve geri dönüşüm malzemelerini değerlendiriyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Atıktan Sanata' başlıklı sergiye 6 heykeliyle katılan, iş insanları Rahmi Koç'un evi için kartal, Ali Koç'un ofisine ise at heykeli yapan sanatçı Adnan Ceylan pandemiyle birlikte işyerini kapatıp bahçesindeki atölyeye yerleşti.

Expo 2016 Fuar Alanı ve Kaleiçi'nde sergilenmek üzere Teke yöresine ait keçi cinsinin konsept heykel çalışmasını yapan Ceylan, son günlerde evinin bahçesindeki atölyede sanatına yön veriyor.

Doğadan topladığı odun parçalarına hayat veriyor

Köpeği Tobi'nin kurumuş ağaç dallarından yaptığı heykelini de bahçesine koyan Ceylan, Japon ustadan öğrendiği bonzai sanatıyla da bitkilere şekil veriyor.

Geri dönüşümle sanatını birleştirdi

Geri dönüşüme önem veren sanatçı kuru odun ve tahta parçalarıyla heykeller yapıyor. Ceylan, çalışmalarını şöyle anlattı:

“Geri dönüşüm ülkemiz için önemli bir konu. Ben bu konuya sanatsal açıdan bakıyorum. Etkileşim içinde bulunduğumuz veya duygusal olarak bağlandığınız hayvanın heykelini ister istemez daha da güzel yapıyorsunuz. Tobi'de benim için önemli bir canlı. Evimin neşesi, onun heykelini yaparken sanırım bu duygusal bağlar etkiledi. Heykel kendisine çok benzedi. O da bahçede heykeliyle sürekli etkileşim halinde. Heykellerim birçok farklı yerde sergileniyor. Özel yaptıklarım, özel isimlerin evlerinde ve ofislerinde bulunuyor. "

Doğadan topladığı odun parçalarına hayat veriyor

Ayrıca ahşaptan masalar, sandalyeler, özel tasarım kitaplık, hayvan figürleri gibi birçok aksesuar da yaptığını aktaran Ceylan, heykellerin fiyatını boylarına ve kullanılan ağaç dallarının enderliklerine göre belirlediğini söyledi. Ceylan, heykellerin 1000 TL ile 300 bin TL arasında alıcı bulabildiğini de dile getirdi.

Doğadan topladığı odun parçalarına hayat veriyor

Japon ustadan çevrim içi eğitim aldı

Dijital çağın birçok yenilik getirdiğini, birkaç 'tık' ile dünyanın farklı noktalarına uzanılabildiğini anlatan Adnan Ceylan, pandemi döneminde de boş durmadığını ve eğitim almaya devam ettiğini ifade etti:

"Pandemi döneminde kendimi eve kapatıp gün saymak yerine, Japon bonzai bitki şekillendirme sanatçısının çevrim içi eğitim programına katıldım. Şimdi ise bahçemde birçok farklı bitkinin bonzai denemesi bulunuyor. Vakit buldukça bitkilere şekil veriyorum ve büyümelerini izliyorum. Her şey bir denemeyle başlıyor. Bahçenin önünden geçen herkes bitkilere bayılıyor.”

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.