'Eşya Bankası' ihtiyaç sahiplerini mutlu ediyor

'Eşya Bankası' ihtiyaç sahiplerini mutlu ediyor

İzmir'in Buca ilçe belediyesinin hayata geçirdiği 'Eşya Bankası' sayesinde ihtiyaç sahipleri ücretsiz eşyaya sahip olurken, maddi imkansızlık nedeniyle eşyalarını onaramayan aileler de ücret ödemeden eşyalarının bakımını yaptırabiliyor.

Buca Belediyesi, ilçede dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak için kurduğu ‘Eşya Bankası’ ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürüyor.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan bankada toplanan her türlü ev eşyası bakımı yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibinin evine kadar ulaştırılıp, yerleştiriliyor. Bankadan, mobilyadan mutfak eşyasına, beyaz eşyadan beşiğe kadar kullanabilir durumdaki her türlü ev eşyası temin edilebiliyor.

Buca Belediyesi Çamlıkule Ceren Özdemir Semt Evi içerisinde hayırseverlerin bağışladığı mobilyadan mutfak eşyasına, oyuncaktan beşiğe kadar kullanılabilir durumdaki her türlü ev eşyasını depolayarak bakımları yapılan eşyalar burada sergileniyor.

(FOTO: SÖZCÜ)

Belediyeye başvurarak eşya ihtiyacını bildiren vatandaşların evlerinde inceleme yapan belediye yetkilileri, belirlediklerini her türlü eksiği stoklar dahilinde ihtiyaç sahibinin evine kadar teslim ediyor. Belediye görevlileri teslim ettikleri eşyaların yerleştirilmesine ve kurulmasına da destek oluyor.

‘Eşya Bankası’na bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin, hafta içi saat 08.00-17.00 saatleri arasında (0232) 439 10 10 dahili 1226 numaralı telefonu arayarak bildirilmesi halinde bağışları evlerinden teslim alınabiliyor.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.