Yılın annesine engelliler haftasında anlamlı ziyaret

Yılın annesine engelliler haftasında anlamlı ziyaret

Doğuştan bedensel engelli olan Eslem Ercan, okula sekiz yıldır annesinin sırtında gidip geliyor. Anne Elmas Ercan'ı; Eti Maden Ortaokulu Müdürü Veysel Dikbıyık, yıllar boyu göstermiş olduğu üstün fedakârlık göstererek, çocuğunu her gün okula getirip götürmesine sessiz kalmayarak okulda “Yılın Annesi” seçti.

Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar ve beraberinde Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Necati Yaşar ile Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Necmiye Öztürk; anneler gününe özel "yılın annesi" seçilen Elmas Ercan'ın ve kızı Eslem Ercan'ın evine sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elmas Ercan; “Eslem'in omuriliğindeki sıkıntıdan dolayı sürekli bir bakıma ihtiyacı olmaktadır. Sabah okula gelmeden ilk olarak kahvaltısını hazırlıyorum ve kahvaltısını yaptıktan sonra okul kıyafetlerini giydiriyorum. Her gün sırtıma alarak, merdivenlerden indirerek elektrikli sandalyesine oturtuyorum. Okul yoluna koyuluyorum. En çok yağmurlu havalarda zorluk çekiyoruz. Okula geldiğimizde her şey rahat. Okulda engelli rampası olduğu için sınıfa rahatlıkla gidebiliyor. Sabahleyin okula bıraktıktan sonra tekrar eve geliyorum, evdeki işlerime bakıyorum. Öğle saati olduktan sonra kızımın ihtiyaçları için tekrar okula geliyorum ve tekrar evin yolunu tutuyorum. Son olarak kızımın akşamüzeri dersleri bittikten sonra almaya geliyorum. Kızımın okumasını çok istiyorum. Kızımla beraber gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz." dedi.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.