Türk Milli Keman Takımına 4 ödül birden!

Türk Milli Keman Takımına 4 ödül birden!

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin ünlü Liszt Akademisinde yapılan 2. Ilona Feher Keman Yarışması bugün yapılan final ile sonuçlandı. Yarışmaya Türkiye’den katılan ve 8 kemancıdan oluşan ’Türk Milli Keman Takımı’ büyük başarılara imza atarak, 4 tane ödül kazandı.

Küçükler kategorisinde Duru Önhon, İdil Olgar ve Naz İrem Türkmen finalde sergiledikleri başarıyla 1.lik ödülünü paylaştılar. Diğer bir kategoride ise Elfida Su Turan 3.lük ödülünü alarak yüzümüzü güldürdü.    

Görüntünün olası içeriği: 1 kişiGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakkabılar



Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlarGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

Macar keman okulunun önemli isimlerinden ve 1901-1988 yılları arasında yaşamış olan İlona Feher’in anısına yapılan yarışma Feher’in öğrencisi olan Shlomo Mintz’in başkanlığında Macaristan, Türkiye, ABD, Almanya’dan katılan jüri üyelerinden oluştu. Jüri üyelerinin isimleri ise şöyle: Éva Ácsné Szily, Cihat Aşkin, Victor Danchenko, László Dénes, Herbert Greenberg, Ute Hasenauer, Miklós Szenthelyi, Mimi Zweig.

 Yarışmaya Macaristan ve Türkiye dışında İngiltere, Ukrayna, Finlandiya, Almanya, Amerika, Avusturya, Polonya, Çekya, Makedonya, Montenegro, Güney Kore, Kanada, Avustralya’dan yarışmacılar katıldı.


Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede


Cihat Aşkın çocuklarımızın takım halinde kazanmış oldukları bu ödüllerin bugüne kadar Türk Keman Okulu’nun uluslararası alanda kazanmış olduğu en önemli başarı olduğunun altını çizerek kendilerine olanak sunulduğu takdirde çocuklarımızın başka ülkelerde de yarışmaları önde götüreceklerine olan inancının olduğunu belirtti. Shlomo Mintz, Mimi Zweig, Herbert Greenberg ve Victor Danchenko gibi uluslararası otoriteler Feher yarışmasındaki performansın müzik yarışmalarında bugüne kadar takım halinde Türkiye’nin en kuvvetli temsili olduğunu belirttiler.


28  Temmuz akşamı Liszt Akademisi Georg Solti salonunda yapılan törende hazır bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin Macaristan temsilcisi Konsolos Ümit Öktem, çocuklarımızın başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek onları teker teker tebrik etti.


Kaynak: https://www.facebook.com/FazilSayOfficial/posts/10155452717282657







Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.