Temel Bilimler ve Mühendislikte Yılın “Genç Bilim İnsanı” İTÜ’den

Temel Bilimler ve Mühendislikte Yılın “Genç Bilim İnsanı” İTÜ’den

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi M. Reza Nofar, Bilim Kahramanları Derneği tarafından 2017 yılının “Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü.

Bilim Kahramanları Derneği’nin bu yıl altıncısını düzenlediği "Genç Bilim İnsanı Ödülleri" kapsamında akademisyenimiz Dr. Reza Nofar, "Temel Bilimler ve Mühendislik” alanlarına katkıda bulunan ve ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 5 bilim insanı arasında yer aldı. 

Polimer prosesi, biyopolimerler, polimer harmanlar, polimer nanokompozitler, mikro ve nanofibril polimerik sistemler ile mikro ve nano gözenekli polimerik köpükler üzerine çalışmalarıyla tanınan İTÜ’lü genç bilim insanı, proses teknolojileri üzerine yaptığı akademik çalışmaları sonucunda yılın bilim insanları arasına girmeye değer görüldü. 2017 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen törenle takdim edildi. 
38 yaşını aşmamış genç bilim insanlarını çalışmalarında teşvik etmeyi ve onları desteklemeyi amaçlayan ödüller, temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası nitelikte katkılarda bulunmuş, bu alanlarda ülkemizin görünürlüğünü artırmış akademisyenlere veriliyor. Ödül; bilime, bilimin yayılmasına ve toplum yararına kullanılmasına aracılık eden genç bilim insanlarını, yeni başarılara ulaşmaları için cesaretlendirmeyi hedefliyor.

reza-nofar -2018 (3)

Dr. M. Reza Nofar Hakkında

Dr. M. Reza Nofar, 2005’te İran Sharif Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini almış olup, Makine Mühendisliği’nde 2008’de Montreal Concordia Üniversitesi’nden yüksek lisans ve 2013’te Toronto Üniversitesi’den doktora derecesini almıştır. Dr. Reza Nofar, yüksek lisans ve doktora arasında (2008-2009) Canada National Research Council’de araştırmacı olarak çalışmıştır. 2013-2015’te McGill Üniversitesi ve Polytechnique de Montreal’de doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuş, ayrıca Concordia Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ağustos 2015’ten beri İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüzde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Şu ana kadar H-indeksi 21, i10-indeksi 26 ve aldığı toplam atıf sayısı 1500 üzerindedir. Kendisinin yazdığı ve Elsevier’de yayınlanan 1 adet kitabı, 2 adet kitap bölümü, 3 adet patenti, uluslararası atıf indeksleri kapsamındaki dergilerde 33 adet makalesi, 60 adet konferans yayını ve 30’dan fazla endüstriyel çalıştay, rapor ve sunumları bulunmaktadır. Dr. Nofar çeşitli uluslararası ve kurumsal ödüller ve burslar kazanmıştır. Bunlara Kanada kapsamında; “FQRNT PDF”, “NSERC-Alexander Graham Bell”, “FQRNT PhD” ve “Queen Elizabeth II” ödül ve bursları dahildir. 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.