Talha Kürşat teknolojiye olan ilgisi ve azmi sayesinde bursu kaptı

Talha Kürşat teknolojiye olan ilgisi ve azmi sayesinde bursu kaptı

Genç Tesla (@TeslaCakma) isimli twitter hesabında paylaştığı 29 Mayıs 2019 tarihli bir video ile sesini duyuran Talha Kürşad Eraslan'nın azmi ve kararlılığı takdire layık. Bu videoda Talha, hurdalıktan ve çöpten bulduğu malzemelerle yaptığı uzaktan kumandalı arabasını anlatıyordu. Videonun üzerinde “Geri Dönüşüm” teması altında Teknoloji Tasarım dersi için yaptığını fakat hocanın beğenmeyerek kendine bağırdığını anlatıyordu. Videonun açıklama kısmında ise “Geri dönüşüm temalı tamamen çöp ve hurdalıktan alınan malzemelerle yaptığım ödevime hocamız hem çok bağırdı hem ‘0’ verdi. Benim projemin afişini hazırlayan arkadaşım ve dondurma çubuklarından kalemlik yapanlar 100 tam puan aldı.” yazıyordu.

Talha Kürşad Eraslan 14 yaşında, 8. Sınıf öğrencisi. Küçük yaşlardan beri teknoloji ve elektronik devrelerle ilgili olan Talha, Twitter hesabı üzerinden son dönemde yaptığı projelerini yayınlamaya başlamış. Aslında ilk olarak yalnızca YouTube'da takip ettiği kanalları Twitter'da da takip etmek istediği için açtığı hesabına isim olarak çok büyük hayranı olduğu Nikola Tesla’nın adını koymayı düşündüğünü söylüyor.

6 bin üzerinde retweet ve 33 binin üzerinde beğeni alan videosunda okulda öğretmeni ile yaşadığı sorunu anlatarak sitem ediyor. Öyle ki Teknoloji Tasarım dersinde öğretmeninin verdiği 'Geri Dönüşüm' teması çerçevesinde kumandalı bir araba yapmış. Üstelik çöpten, hurdalıktan vs. bulduğu malzemelerle bunu hayata geçirmiş. Ertesi gün okula gittiğinde Teknoloji Tasarım dersi öğretmeninin ödevinin bir geri dönüşüm projesi olmadığı ve bu arabayı yapma sürecinin tehlikeli olduğu gerekçesiyle kendisine kızdığını anlatan Talha, öğretmeninin ondan da diğer arkadaşları gibi dondurma çubuklarından kalemlik yapmasını istediğini ancak kendisinin ısrarla kumandalı araba projesinin arkasında durduğunu söylüyor.

Talha son olarak geçtiğimiz günlerde LGS (Lise Giriş Sınavı) sonucunu kişisel Twitter hesabından duyurmuş ve puanının her hangi bir fen lisesine yetmediğini, mevcut eğitim sisteminin öğrencilerin ilgi ve becerilerini dikkate almadığından yakınmıştı. Genç Tesla'nın bu tweetine sürpriz bir yanıt özel bir okulun öğretmeninden gelmiş ve Talha Kürşad Eraslan'a fen liselerinde %100 eğitim bursu vermek istediklerini söylemişti. Genç Tesla nihayet önceki gün fen lisesine kayıt yaptırdığını yine Twitter üzerinden duyurarak bu kez takipçilerine güzel haberi vermiş oldu. Tebrikler Genç Tesla, başarıların daim olsun!


Bu Pozy haber Muhteşem Çevlik tarafından Mutlu Haber Gönder kanalı ile gönderilmiştir. Teşekkürler! :)

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.