Küçük Mira, Fabrika İşçileri İçin Robot Geliştirdi

Küçük Mira, Fabrika İşçileri İçin Robot Geliştirdi

Eskişehir'de 10 yaşındaki kız çocuğu, yazılımını ve montajını kendi yaptığı, herhangi bir labirent yapıda yolunu bulabilen robot yaptı.

Eskişehir'de 10 yaşındaki Mira Küçük, yazılımını ve montajını kendi yaptığı, herhangi bir labirent yapıda yolunu bulabilen robot yaptı. Yaptığı robotun fabrikalarda işçilerin ağır yükleri kolayca taşımalarına yardım edeceğini hayal eden Mira, yazılım konusunda kendisini daha geliştirmeyi hedefliyor. En zor labirentleri çözüp yolunu bulabilen robotu, "işçilerin sırtı ağrımasın" diye yaptığını ifade eden Mira Küçük, yeni hedefinin gelecekte gökyüzündeki kirli havayı temizleyecek bir sistem kurmak olduğunu açıkladı.

PROJE SPONSORU ARIYOR

Mira, babası dışında kendisine proje sponsoru bulamadığını dile getirerek, "Sosyal medyada bir sayfa açtım. Yaptığım robotu, projelerimi anlattım ama yine de bütün malzemelerimi babam satın aldı. Bu tarz robotların hayalini hep kuruyordum. Hiçbir eğitim almadım. Başka oyuncaklarla oynayamıyorum. Yaptığım robotla oynamak daha eğlenceli." dedi.


"YEDİ YAŞINDA SATRANÇ MERAKI BAŞLADI"

Mira'nın babası Mehmet Ali Küçük de kızının küçük yaştan beri bu tarz projelere merakının olduğunu belirterek, "Yedi yaşında satranç merakı başladı. Beraber turnuvalara katıldık. Eskişehir'de güzel dereceler aldı. Sonrasında kodlamaya geçiş yaptık. Bu yaz tatilinde de bir robotun parçalarını kendisi birleştirip kodlamasını kendisi yaparak ortaya bu robotu çıkardı." diye konuştu.


Kaynak: Haberler.com

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.