Hayat tamircisi Hasan Kızıl bu kez felçli kuzuya yürüteç yaptı

Hayat tamircisi Hasan Kızıl bu kez felçli kuzuya yürüteç yaptı

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve çevresinde 'hayat tamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl, kendi imkanlarıyla yaptığı yürüteç ve protezlerle 300 hayvanın yürümesini sağladı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nca verilen 'Uluslararası İyilik' ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan 23 yaşındaki Hasan Kızıl, bu kez de arka iki ayağı sakat olarak doğan kuzuya protez yaptı.

Aynı köyde yaşadığı Rüzgar Sakin'in kendisini arayarak, yeni doğan kuzunun arka ayaklarının felçli olduğunu söylediğini aktaran Kızıl, "Kuzusunu kesmek istemediğini, ona nasıl yardımcı olacağımı sordu. Bende köye giderek kuzunun ölçüsünü aldım. Ölçü aldığım zaman bütün kuzular annesine koşarken felç olan kuzu tek başına orda duruyordu. Hemen gidip yürüteç yaptım.

Kuzuya yürüteç taktırdığım zaman koşarak annesine gitti. Annesinin kuzusunu koklaması beni çok duygulandırdı ve çok mutlu oldum. Türkiye'de ne kadar engeli canlı varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Şu an için gece-gündüz çalışıyorum, bütün engelli hayvanları yürütebilmek adına bazen sabaha kadar çalışıyorum" dedi.

Bu Pozy haber Melike Dede tarafından Mutlu Haber Gönder kanalı ile gönderilmiştir. Teşekkürler! :)

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.