Flag Futbolda zafer Türkmenkarahüyük Ortaokulu'nun!

Flag Futbolda zafer Türkmenkarahüyük Ortaokulu'nun!

Konya'nın Çumra İlçesi'nin Türkmenkarahüyük köyü öğrencileri İl şampiyonluğunun ardından Türkiye şampiyonu olmanın tadını çıkarıyor.

Sert mizacı ile bilinen Amerikan futbolundaki mücadele kurallarının yumuşatılmasıyla ortaya çıkan Flag Futbol, rakip oyuncunun çekmesi ile maçın durarak topun karşı tarafa geçmesini sağlayan, belin sağ ve sol yanında bulunan iki kuşakla oynanıyor. ​Bu yıl düzenlenen zorlu mücadelede, okullar arası yıldız erkekler Flag Futbol turnuvasında şampiyonluğu Türkmenkarahüyük Ortaokulu namağlup bir şekilde kazandı.

Beden eğitimi öğretmeni gözetiminde oluşturulan 9 kişilik takım, ilk hedef olarak İl birinciliğini gözüne kestirdi. Bu turnuva da okulu ve İlçeyi en iyi şekilde temsil eden gençler, İl birinciliğini kazandıktan sonra Samsun da düzenlenen Türkiye şampiyonasına hazırlanmaya başladı.

Turnuva boyunca centilmenliği elden bırakmayan takım, Türkiye şampiyonu olma hedefinin yanında, Konya İlini de en iyi şekilde temsil etme misyonunu da yüklendi ve emin adımlarla şampiyonluğa koşup kupayı kucakladılar.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.