Çocuklar Hem Eğlendi Hem Doğayı Güzelleştirdi

Çocuklar Hem Eğlendi Hem Doğayı Güzelleştirdi

Düzce'de Sınırları Aşan Gençlik Derneği'nin (YOBBA) projesi kapsamında köy okullarında öğrenim gören 50 öğrenci, kentteki bir tıbbi bitki çiftliğinde hem fidan dikti hemde 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Düzce'de Sınırları Aşan Gençlik Derneği'nin (YOBBA) projesi kapsamında köy okullarında öğrenim gören 50 öğrenci, kentteki bir tıbbi bitki çiftliğinde hem fidan dikti hemde 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Proje kapsamında kentteki farklı okullardan tespit edilen 50 öğrenci, sabah saatlerinde evlerinden alınarak Düzce Üniversitesinde (DÜ) yapılan "Geleneksel Tıpta Kalite ve Standardizasyon" çalışmalarına tıbbi bitki üreten çiftliğe getirildi.

Burada dernek gönüllüsü 25 genç ile boyama, resim yaparak eğlenen gençler, çiftlikteki hayvanları sevdi, tıbbi bitki ve meyve fidanı dikimi gerçekleştirerek, diktikleri fidanlara isim verdi.

YOBBA Derneği Başkanı Doğancan Karabudak, dernek olarak yaptıkları proje kapsamında köy okullarında öğretim gören yaklaşık 50 öğrenciye ulaştıklarını ve bu öğrencilerle birlikte hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladıklarını hem de meyve fidanı dikerek doğayı güzelleştirdiklerini söyledi.

Dernek faaliyetlerindeN bahseden Karabudak, 25 kişilik gönüllü ekipleri ile 23 Nisan coşkusunu burada çocuklara yaşadıklarını belirterek,"25 gönüllü arkadaşımız ile 50 öğrencimizi buraya getirdik. Boyama ve fidan dikimi faaliyetlerimiz oldu. Öğrencilerimiz ile birlikte oldukça eğlenceli bir gün geçirdik." dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan, bölgesel kalkınma odaklı proje kapsamında, sağlık ve çevre alanında pilot üniversite seçilen Düzce Üniversitesinde (DÜ) yapılan "Geleneksel Tıpta Kalite ve Standardizasyon" çalışmalarına tıbbi bitki üreten çifttik sahibi Tıbbi Bitki Uzmanı Sevil Gülsoy ise çocukları bu anlamlı günde tarlasında ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Çocuklara sağlıklı yaşamı anlatırken eğlenme fırsatı verdiklerini vurgulayan Gülsoy,"Çocuklarımızla güzel bir gün geçirdik. Eğlendik, farklı oyunlar oynadık. Birlikte yemek yeyip sağlıklı beslenmeyi anlattık ve son olarak meyve fidanları dikerek doğaya katkıda bulunduk." diye konuştu.


Kaynak: Haberler.com

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.