Batman Veysel Karani imam Hatip Ortaokulunda öğrencilere özel yeteneklerinin farkındalığını oluşturmak amacıyla ‘'Ben de yapabilirim'' adıyla bir proje gerçekleştirildi. Projeyle, ülkemizin mümtaz ve örnek teşkil edebilecek, sanat, edebiyat, bilim, İslam tarihi, spor ve tıp alanında otorite olan insanların fotoğraflarının ortasında, öğrencilerinin kendilerini görebilecekleri dev bir ayna yerleştirerek kendilerinin de bu tür insanlardan ilham alabilecekleri anlatıldı. Bu projede öğrencilerin sanat, bilim ve ilim insanların hangi özelliklerinden dolayı meşhur oldukları ve insanlığa ne şekilde fayda sağladıklarını gördükten sonra bu bilge insanların portrelerinin tam ortasına yerleştirilen aynayla kendilerini görmeleri amaçlandı.
Panoyu ziyaret eden öğrencilerden Hayrunnisa Savaş, ‘’ Bu projede buluşları gördükten sonra örnek şahsiyetlerden etkilendim, tam ortada kendimi gördüm. ‘Acaba ben de bir şey yapabilir miyim?’ sorusunu kendime sordum.’’ Dedi.
Veysel Sayar adlı öğrenci de ‘’Kendini kanıtlamış insanların arasında kendimi görmem bana özgüven ve inanç verdi. Ben de yapabilirim.’’ Dedi. Melek Acar adlı öğrenci de ‘’Okula girince duvardaki bu projeyi gördüm ve merak ettim. Önüne geçip büyük sanatçı bilge ve alim insanların hayatlarını okudum. Tam ortada kendimi gördüm ve etkilendim. Bu projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
Batman Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu’ndaki ‘’Ben de yapabilirim’’ projesinde çocuklar tarafından örnek alınan isimlerden biri olan görsel sanatçısı Ahmet Güneştekin’in, ‘’Çok gururlandım ve duygulandım. İmam Hatip öğrencileri sanat ve bilim insanlarını rol model görüyorlar. Bu bütün ön yargılara ders olmalı. İmam hatip okullarının oluşumundan kaynaklanan nedenlerle ve dinsel felsefesinden dolayı muhafazakâr bir imajları oluşuyor ister istemez. Çocukların bilim, sanat ve sporda öne çıkmış kişileri örnek alarak bir proje üretmeleri oldukça umut verici ve böyle bir içerikle enstalasyon yapma düşüncesi çok güzel. Gençlere rol model olmak da bana her zaman gurur vermiştir.'' dedi. Projeden, okuldaki öğretmenlerden biri enstalasyonun fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşınca haberdar olduğunu belirten Güneştekin, Batman’a Çağdaş Sanat Müzesi açmayı planladıklarını bu sebepten de zaman zaman gittiğini bu ay içinde de ilk fırsatta gideceğini söyledi. Ünlü sanatçı Güneştekin, ''Okulun olduğu 19 Mayıs mahallesi çok iyi bildiğim, çocukluğumun geçtiği sokaklar. Benim için anlamı çok büyük.'' dedi.
Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu tam bir bilim, ilim, irfan yuvası. Öğrenciler hem maddi hem de manevi anlamda kendilerini de okullarını da oldukça geliştirmişler.
Okul kendini hali hazırda ‘’eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum’’ olarak tanımlıyor.
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran, sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yakın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, öğrenmeye ve yeniliğe açık, entellektüel, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, küresel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi misyon edinen Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu’nun başarıları misyonunu kanıtlar nitelikte.
Arapça yarışmalarında; şarkı dalında ezan okumada, il 1.likleri, hikaye canlandırmada ve şiir dalında il 2.likleri, değerler eğitiminde il 3.lüğü, Sade soda dergisi Sınavı’nda il 2.liği elde etmiş. 2017 TEOG’da bir öğrencileri tüm soruları doğru cevaplayarak okulun gurur kaynaklarından biri olmuş. Batman Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu’nun ayrıca Kitap Kurdu yarışmasında Batman´da ilk 10’nun içinde 8 öğrencisi bulunuyor.
Bugüne dek yaptıkları etkinlikler ve el birliği ile okullarını güzelleştirme çabaları herkese örnek olacak nitelikte. Kur'an-ı Kerim’e geçiş törenleri, fidan dikimi, uçurtma şenliği, değerler eğitimi, resim sergileri, hat sanatı çalışmaları, müzik sınıfı, Türkçe Sokağı, TÜBİTAK bilim fuarı okulun etkinliklerinden birkaçı.
Ertuğrul Özkök;
İMAM HATİP DUVARINDAKİ PANODA ALTI FOTOĞRAF
Bu fotoğraf dün Batman Veysel Karani İmam Hatip Lisesi’nde çekildi.
Okulun girişinde bir pano hazırlamışlar.
Ortasında bir ayna var. Panoya bakarken kendini görüyorsun. Panonun üstüne şunu yazmışlar:
“İstersen, inanırsan sen de olabilirsin. Neden olmasın...”
Aynanın etrafına da 6 insanın fotoğrafını koymuşlar. Yani öğrenci aynaya bakınca o 6 kişinin içinde kendi portresini de görüyor.
*
En üstte Ahmed-i Hani var... Mem-u Zin adlı eseri yazan Kürt şairi...
Altında ise şu kişiler:
Canan Dağdeviren: Yeni bir kalp pilinin mucidi bilim insanı.
Aziz Sancar: Nobel ödüllü bilim insanı.
Muhammedo Ali: Dünyaca ünlü sporcu.
Ahmet Güneştekin: Uluslararası planda tanınmış sanatçı.
Fuat Sezgin: Bitlis doğumlu bilim tarihçisi.
*
Dikkat ettim, çocuklara rol modeli olarak sunulan kişilerin üçü o bölgede doğmuş insanlar.
Demek ki sanatçılar, bilim insanları, sporcular doğdukları şehirlere rol modeli oluyorlar.
Bu panoyu hazırlayan imam hatip lisesi yöneticilerini yürekten kutluyorum.