"Pota" filmine Rusya'dan ödül

"Pota" filmine Rusya'dan ödül

"Pota" filmi Rusya Federasyonu'na bağlı Buryat Cumhuriyeti'nde düzenlenen Kristal Fok Uluslararası Film Festivali'nde ödül kazandı.

Buryat Cumhuriyeti'nin başkenti Ulan Ude'de 12-17 Mayıs'ta Kristal Fok Uluslararası Festivali düzenlendi.

Çeşitli ülkelerden çocuk filmlerinin gösteriminin yapıldığı festivalde, Moskova Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle senaristliğini ve yönetmenliğini Ahmet Toklu'nun yaptığı "Pota" filmi de yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen film, festivalin "yarışma" bölümünde ödüle değer görüldü.

Dünya prömiyeri 51. Giffoni Film Festivali'nde yapılan "Pota" filmi, bugüne kadar yurt içi ve dışındaki film festivallerinde de birçok ödülün sahibi oldu.

Yaşadıkları semte basketbol potası kuran yoksul çocukların mücadelesinin anlatıldığı filmde, genç oyuncu Alp Akar'ın yanı sıra Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız rol alıyor.

"Pota" filmine Rusya'dan ödül - 1

CUMHURİYETİN 100. YILINDA RUSYA'DA 100 TÜRK FİLMİ GÖSTERİMİ YAPILACAK

Festivale katılan Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Ülker, burada yaptığı konuşmada, bu tür uluslararası etkinliklerde sinemaseverlerle Türk filmlerini buluşturmanın önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına değinen Ülker, "Rusya'nın farklı şehirleri ve sinemalarında, 100 Türk filminin gösteriminin yapılması planlanıyor" dedi.

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.