Dell, teknoloji ve geri dönüşüm ile doğaya sahip çıkıyor

Dell, teknoloji ve geri dönüşüm ile doğaya sahip çıkıyor

Dell Technologies, Türkiye’de hayata geçirdiği EvdeKal Ormanı projesi ve 2030 hedefleri doğrultusunda doğa ve çevre adına hayata geçirdikleri projeleri paylaştı

Tüm dünyayı etkisi altına alan evde kal döneminin birçok çevresel etkisi görülmesiyle, harekete geçen Dell Technologies, Intel iş birliğiyle destekledikleri sosyal girişim Ecording ile teknolojiden yardım alarak, sosyal izolasyonun desteklenmesi ve insanları evde kalmaya teşvik etmek amacı ile sosyal medya üzerinden #EvdeKalOrmanı etiketiyle yapılan her paylaşım için bir tohum topu atacak.

Geliştirilen ecoDrone adlı insansız hava aracı, ağaçlandırmaya hızlı ve teknolojik bir alternatif oluşturuyor. Gövdesinde bir depo ve tohum topu atıcısının bulunan, her uçuşunda 15 dakika havada kalan ve 2 hektarlık alana, öngörülen sıklıkta ve sürede 2500 tohum topu atışı gerçekleştirebilen ecoDrone’lar, ulaşılması zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştirebiliyor.

Projeye, önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan tüm Dell ürünlerinin ambalajında yer alacak olan QR kodlu etiketler ile EvdeKal ormanına tohum atışı yapılmasıyla devam edilecek. Üzerinde EvdeKal ormanının etiketi olan ürünlerden satın alan kişiler, bu kodları okutarak kampanyaya dahil olabilecekler.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

2030 YILINDA HER BİR SATILAN KADAR ÜRÜN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK

2030 yılı ile Dell Technologies, her bir ürün satın alan müşterisinin aldığı ürüne denk gelecek şekilde ürünü geri dönüştürecek. Tüm paketleri geri dönüştürülmüş ya da yenilenebilir materyalden yapılacak. Ürünlerinin yarısından fazlasının içeriği geri dönüştürülmüş ya da yenilenebilir malzemeden oluşacak.

Dell Techologies’in 2030 hedefleri doğrultusunda dünya çapında birçok çevre sorununa çözüm bulunması için çalışmakla birlikte kendi ürün ve hizmetlerinde de çevresel etkiyi minimuma indirmeye çalışıyor.

Bu amaçla tasarımı ve performansının yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da herkesin güven duyabileceği ürünlerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Tasarımında ağaç atıklarından elde edilen plastiklerin kullanıldığı yeni Latitude 5000 ve Precision 3560 ise sürdürülebilirlik konusunda bir adım daha ileride.

Dell Technologies tarafından hazırlanan, 2030 yılına gelindiğinde ürünlerinin yarısından fazlasının geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir malzemelerden oluşmasına ilişkin “Dell'in 2030 hedeflerini” destekleyecek şekilde kağıttan elde edilen bir yan ürünün kullanıldığı bu cihazlarda yüzde 21 oranında biyoplastik içeriğe sahip kapaklar bulunuyor.

Dell, Latitude 5000 serisindeki geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir tüm malzemeler ile yaklaşık 40 milyon km otomobil sürmenin, yani dünyanın etrafında 971 kereden fazla yol kat etmenin sonucunda ortaya çıkacak CO2 emisyonuna eş değer bir CO2 azalmasına, 5.564 eve bir yıl boyunca güç sağlayacak kadar enerji4 ve 226 olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadar su tasarrufuna eşdeğer bir kullanım sağlıyor.

Tüm yeni ticari bilgisayarlar ve monitörler ise enerji kullanımını azaltmaya yardımcı olan ENERGY STAR sertifikasına sahip ve EPEAT Gold ve Silver tescilli.

KORUMA DOĞASINDA VAR

Dell’in uzun zamandır benimsediği içten güvenlik yaklaşımı sayesinde sektörün en güvenli ticari bilgisayarını sunmak üzere tüm sistemlerde akıllı ve otomatik bir güvenlik sistemi bulunuyor.

Dell Technologies’in henüz fabrika aşamasında başlayan güvenlik özellikleri, tedarik zinciri güvenliği ve bütünleşen kontrollerin yanı sıra ürünler, işletim sisteminin genelinde kötü amaçlı saldırıları önlemek, algılamak ve bu saldırılara tepki vermek üzere tasarlanmış yerleşik korumaya da sahip.

İlk otomatik kamera kapama özelliği olan SafeShutter gibi gelişmiş güvenlik uygulamaları sunan Latitude 9420 ve 9520, bu özellik ile bilgisayarınızın görüntülü konuşma uygulamalarıyla senkronize bir biçimde çalışmasını ve kameranın otomatik olarak ne zaman açılacağını veya kapanacağını fark etmesini sağlıyor.

Bu sayede nerede olura olsun güvenli ve rahat bir çalışma alanı sağlıyor. Ayrıca güvenli mikrofon ve sessize alma tuşları ile gizliliğin de kontrol altında tutulmasına olanak veriyor.

RUSYA'DA NADİR GÖRÜLEN BİR DOĞA OLAYI

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.