Cerebral Palsy'li çocuklar için Benim Güzel Yarınlarım Var sergisi

Cerebral Palsy'li çocuklar için Benim Güzel Yarınlarım Var sergisi

Cerebral Palsy’li çocukların hikâyeleri Benim Güzel Yarınlarım Var sergisinde hayat buldu.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye ve Allergan Aesthetics Türkiye iş birliğinde Cerebral Palsy’li çocukların umutları ve yaşam mücadeleleri konusunda farkındalık yaratmak için Benim Güzel Yarınlarım Var isimli dijital fotoğraf sergisi Sakıp Sabancı Müzesi sanat danışmanlığında hayata geçirildi.

Proje kapsamında açılan dijital sergi ile CP’li çocukların hayatlarında erken müdahelenin önemine dikkat çekildi.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un gerçekleştirdiği çekimler sonrasında miniklerin hikayeleri fotoğraf karelerine yansıdı.

Allergan Aesthetics’in Türkiye’de 2018’den bu yana Cerebral Palsy’li çocukların ve ailelerinin hayatında fark yaratmak amacıyla TSÇV ile birlikte yürüttüğü Kutup Yıldızları Sosyal Sorumluluk projesinin devamı niteliğindeki sergiye online olarak ulaşılabiliyor.

Oyuncu Doğa Rutkay Kamal sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile serginin duyurulmasına destek verdi. Rutkay projenin taşıdığı anlamı vurgulayarak, “Günümüzde pek çok çocuğun gerek maddi imkânsızlıklar gerek dışlanma nedeniyle hayata katılamadığını düşündükçe ne kadar önemli ve kıymetli bir işin içinde olduğumu düşünüyorum. Her şeyden önce bir anne olarak bu projeye kayıtsız kalamadım çünkü bir hayat bile değiştirmek, hayaline kavuşmasını sağlamak, çocuklarımızı topluma kazandırmak son derece önemli ve değerli. Güzellikler paylaştıkça çoğalır, daha çok sayıda çocuğumuza destek olabilmemiz için bu tür gönüllülük çalışmalarının daha da artmasını diliyorum” dedi.

CEREBRAL PALSY NEDİR?

Cerebral Palsy (CP), duruşu ve hareketleri etkileyen bir fiziksel engellilik durumu. Doğum öncesi, sırası ve bebeğin 3 yaşa kadar olan yaşamında, beyin veya beyinciğin bir bölümünün hasar alması sonucu meydana geliyor.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.