Besteci Erberk Eryılmaz'ın albümüne Grammy'den ödül

Besteci Erberk Eryılmaz'ın albümüne Grammy'den ödül

Besteci Erberk Eryılmaz'ın eserlerinden oluşan 'Yoğurtçunun Oyun Havaları' (Dances of The Yogurt Maker) adlı albümün yapımcısı Judith Sherman, 64. Grammy Ödülleri'nde 'Yılın Yapımcısı' ödülünün sahibi oldu.

Besteci ve yorumcu Erberk Eryılmaz’ın ‘Dances of The Yogurt Maker’ albümünün yapımcısı Judith Sherman, 64. 'nde 'Yılın Yapımcısı' ödülünü aldı.

Ankara ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Besteci Erberk Eryılmaz, ödülden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yaptığımız içimize kapanık bir iş aslında. Bunların uzaklara gidiyor olması tabii çok mutlu etti" dedi.

Albümdeki eserleri geleneksel Türk müziğinden ilham alarak hazırladıklarını belirten Eryılmaz, "Geleneksel müziğimizdeki tınıları yirmi birinci yüzyıla aktarmaya çalışacağız” diye konuştu.

Eryılmaz, ödül töreninin ardından yapımcı Sherman ile albümde beraber çalıştığı Carpe Diem yaylı dörtlüsünü tebrik ettiğini ve teşekkürlerini de ilettiğini söyledi.

TAHTA KAŞIK, DAVUL VE DARBUKA GİBİ TÜRK ÇALGILARI KULLANILDI

‘Yoğurtçunun Oyun Havaları’ albümü, Eryılmaz'ın, Silifke başta olmak üzere Trakya, Ege ve Antakya yörelerinin halk müziğinden ilham alarak hazırladığı, tahta kaşık, davul ve darbuka gibi Türk çalgılarını kullandığı ezgilerden oluşuyor.

Eryılmaz, Carpe Diem yaylı dörtlüsüyle geçen yıl Amerika'da çıkarttığı ve altı eserin yer aldığı albümde kendisi de piyano, tahta kaşık, davul ve darbukayla yaylı dörtlüye eşlik ediyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

HER ŞEHRİ ÜNLÜSÜYLE GEZİYORUZ: ROTAMIZ ÇANAKKALE

Bu haber Yağmur Öztürk tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.