Gökyüzünden Safa'ya sürpriz

Gökyüzünden Safa'ya sürpriz

Sıkı bir SoloTürk hayranı olan 13 yaşındaki Ahmet Safa Yazıcı, beyin damarı hastalığı nedeniyle hastaneye yatırıldı. Hastanede SoloTürk tişörtünü üstünden çıkarmayan Safa’ya sürpriz bir ziyaretçi geldi. SoloTürk pilotu Ahbap’ı karşısında gören küçük çocuk, gözyaşlarını tutamadı...

Samsun'da yaşayan Yazıcı ailesinin ortanca çocuğu 13 yaşındaki Ahmet Safa, 5 yaşından beri hiçbir gösterisini kaçırmadığı SoloTürk pilotlarının en büyük hayranlarından biriydi. Kulak çınlamasıyla 9 ay önce ortaya çıkan beyin damarı hastalığı ‘AVM’ nedeniyle ışın tedavisi için İstanbul’a geldi. Üzerinden hiç çıkarmadığı SoloTürk tişörtüyle hastaneye gidince, bir anda kaderi değişti.

Kendisi de SoloTürk hayranı olan Koç Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Peker, küçük hastasının hayatını kurtarmakla kalmadı, en büyük hayalini de gerçekleştirerek Ahmet Safa’yı SoloTürk’ün kurucu pilotuyla tanıştırdı. Artık THY’de pilotluk yapan Yalın Ahbap’ı karşısında gören küçük çocuk, sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Ahmet Safa ve Kaptan Pilot Yalın Ahbap, beraber uçuş simülasyonunda Boeing indirmek üzere sözleşti. 

Gökyüzünden Safaya sürpriz

Heyecandan konuşmakta zorlanan Ahmet Safa, “Büyünce de olmak istediğim meslek. Çok heyecanlıyım. Ben küçükken Samsun’da babam bizi sürekli SoloTürk gösterilerine götürürdü ve ben de çok özenirdim. Ben de bir gün o şekilde uçmayı hayal ederdim, SoloTürk pilotu olmak istiyorum diyordum hep. Onun için de elimden gelen her şeyi yapıyorum” dedi.

AVM’nin doğuştan olduğunu ve genellikle 20-30’lu yaşlarda belirti verdiğini ifade eden Prof. Dr. Peker, “Beyin damar yumağı olarak da bilinen hastalık, beyin kanaması riski yaratıyor. Bu nedenle gençlerde hızla tedavi edilmeli” dedi.

 

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.