‘Cennet’teki karantina 120 gün sonra bitti

‘Cennet’teki karantina 120 gün sonra bitti

Salgın nedeniyle sınırlar kapanınca yelkenli teknesiyle Göcek açıklarında mahsur kalan Viyana Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sebastian Kummer, Türk yetkililerin devreye girmesiyle 120 gün sonra karaya ayak bastı ve Viyana’ya döndü. Kummer denizde kendisini aç bırakmayan Türk insanını hiç unutmayacağını söyledi.

Viyana Üniversitesi’nde ulaşım ekonomisi ve lojistik eğitimi veren Prof. Dr. Sebastian Kummer 18 Şubat’ta iki arkadaşıyla birlikte Lagün 46 isimli katamaran tipi yelkenli teknesiyle Ege turuna çıktı. Turun son durağı Türkiye olacaktı. Ancak Kummer ve arkadaşlarının seyahati sırasında koronavirüsün etkileri tüm dünyaya yayıldı. İtalya, Yunanistan ve Türkiye sınırlarını kapattı. Kummer arkadaşlarını Mallorca Adası’na bırakarak Göcek’e dümen kırdı. Göcek açıklarında demirleyen Kummer teknesinde yasakların bitmesini beklemeye başladı. Ancak bu bekleyiş umduğundan daha uzun sürdü. Yiyeceği ve suyu tükenen profesörün yardımına Göcekli balıkçılar koştu.

‘Cennet’teki karantina 120 gün sonra bitti

Kummer’in yaşadıkları Hürriyet’te yer alınca Almanya Başkonsolosluğu yetkilileri Türkiye ile irtibata geçti. Kummer Türkiye açıklarında, Hırvatistan’a giden farklı bir tekneye alındı. Dışişleri Bakanlığı Kummer’in ülkeye kabulü için diplomasi yürüttü. Hırvatistan’da karaya çıkan Kummer buradan da karayoluyla Viyana’a gitti.

Dört aylık tekne karantinası sırasında kendisine yardımcı olan Türk denizci dostlarına ve yerel halka büyük minnet duyduğunu anlatan Kummer, “Cennetin içinde 120 gün geçirdim. Malzemem bittiğinde bana gıda ve ihtiyaçlarımı getiren balıkçıları ve Türk insanının sıcaklığını hiç unutmayacağım. Beni çok sıcak karşıladılar ve kendimi güvende hissettim. Bana ufak botlarla su, yiyecek getirdiler” dedi.

Üniversitedeki derslerini aksatmadığını belirten Kummer, “4 ay boyunca kendi durumumla ilgili çözüm aradım ancak öğrencilerimi de ihmal etmedim. Online olarak ders vermeyi sürdürdüm. Umutsuzluğa kapılmamaya çalıştım. Bir Arap sözü vardır: ‘Çölleri mizah ve sabırla geçebilirsiniz.’ Ben de deniz çöllerini sabır ve mizahla geçtim” diye konuştu. Hırvatistan’da koronavirüs testinden geçen Kummer sağlığının ve psikolojisinin gayet iyi olduğunu söyledi.

‘Cennet’teki karantina 120 gün sonra bitti

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.