Kamyonu güneşten şarj edecek

Kamyonu güneşten şarj edecek

Elektrikli kamyon geliştirme çalışmalarına devam eden firmalardan İsveçli Scania, plug-in hibrit kamyona güç sağlamak için güneş pili kaplı bir treyler geliştirdiğini bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen testlerde İsveç'te yüzde 5-10, güneşin bol olduğu Güney İspanya'da ise yüzde 20'ye kadar yakıt tasarrufu sağlandığı kaydedildi

İsveçli üretici Scania, plug-in hibrit kamyona güç sağlamak için güneş pili kaplı bir treyler geliştirdiğini duyurdu. Yapılan ilk testlerde, İsveç'te yüzde 5-10 ve yılın büyük bölümünün güneşli geçtiği Güney İspanya'da bu miktarın iki katı olası yakıt tasarrufunun sağlandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, İsveçli nakliye firması Ernst Express tarafından yanları ve çatısı 140 metrekarelik toplam alanı olan 18 metre uzunluğunda güneş pili kaplı bir treyler çalıştırılacak. İsveç'te güneş panellerinin yılda toplam 14 bin kWh üretmesi bekleniyor.

Açıklamada, İsveç'te ilkbahardan sonbahara kadar enerji üretmeye yetecek kadar güneş ışığı olurken, yılın geri kalanında yetersiz olduğu bildirildi.

Buna karşılık, güney İspanya'da yüzde 80 daha fazla güneş ışığı oranına sahip olmasıyla sağlanan yakıt tasarrufunun da buna paralel olarak arttığı belirtildi.

24 SAAT GÜNÜN ÖZETİ
24 saat
24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.