Dünyanın en yaşlı öğrencisi

Dünyanın en yaşlı öğrencisi

Kenya'da yaşayan Priscilla Sitienei'nin, 99 yaşında okulda eğitim alan dünyanın en yaşlı öğrencisi. Kendisine yeni bir kariyer oluşturmak istediğini söyleyen Sitienei, torunlarına örnek olmak istediğini belirtti
Dünyanın en yaşlı öğrencisi
0:00 / 0:00

Kenya'nın kırsalındaki Rift Vadisi'nde yaşayan ve 99 yaşına giren Priscilla Sitienei, kendisinden onlarca yıl küçük gençlerle birlikte derslere giriyor.

Gri elbise ve yeşil okul üniforması giymiş Sitienei, kendisine yeni bir kariyer düzenlemek ve torunlarına örnek olmak istediğini söyledi.

Reuters verdiği demeçte, "Doktor olmak istiyorum çünkü eskiden ebeydim" dedi, çocukları da kararını destekliyor.

Güney Afrika'da yaşlıların okula gitmesine izin verilmesiyle okula dönen Sitienei’nin dünyanın en yaşlı öğrencisi olduğu belirtiliyor.

Sitienei'nin hayatı Gogo isimli filme sinemaya taşınırken, Sitienei geçen yıl Paris'e gitti. Önümüzdeki aylarda da filmin lansmanı için New York'a gidecek.

İlkokul altıncı sınıfta olan Sitienei, okuldaki fiziksel aktivitelere de katıldığını söyledi, "Beni zinde tutuyor. Her ne kadar etraftaki çocuklar gibi zıplayamasam da vücudumu hareket ettiriyorum. Bu benim keyfim" dedi.

Ayrıca öğretmenleri de, derslerde onun geniş deneyiminden faydalandığını söyledi.

24 SAAT GÜNÜN ÖZETİ
24 saat
24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri

Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.

Bu haber Yağmur Öztürk tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.