Bizce Çöpe Gitmesin

Bizce Çöpe Gitmesin

Diş hekimi Ceren Çiftçi, geri dönüşümden ilham alarak sosyal farkındalık projesi kapsamında ‘Bizce Çöpe Gitmesin’ topluluğunu oluşturdu.

Bu topluluk adına oluşturulan hesap sayesinde birçok insana erişerek topladıkları atıl durumdaki eşyaları veya insanların artık evlerinde kullanmadığı bir köşede duran oyuncakları, bazen oyuncak alacak durumu olmayan ailelerin çocuklarına, bazen de gönüllü insanlarla beraber sevgilerini ekleyerek dönüştürdükleri eşyaları dezavantajlı insanlara hediye ettiler.
Bu topluluğun kurulmasındaki amaç, tüketim çılgınlığına bir son vermek ve fark edilmeyen, unutulmuş insanlara dikkat çekmek, böylelikle mutlu bir toplum oluşturulması hedeflendi.
‘’UNUTTUĞUMUZ ÇOK İNSAN VAR’’
Çiftçi, ‘’Zaman akıp giderken hayatımızın karmaşası içinde unuttuğumuz çok yaşam çok insan var. Tüketim çılgınlığına kapılıp yok saydığımız değerler duygular keza öyle… Bunları yeniden gözden geçirip hem ne kadar gereksiz tüketim yaptığımızı hem yeniden birlik ve bütünlük içinde olmayı fark ediyor ve fark ettirebiliyor olmak benim motivasyonum. Sürekli keşif halindeyim. Yeni insanların, yeni duyguların, yeni projelerin… Bu merak benim motivasyonum oluyor.’’ Dedi.
Bazı insanların tam da bu projeyi bekliyormuş gibi tepkiler verdiğini ve bu durumun onu çok mutlu ettiğini de belirten Çiftçi, ‘’Atmaya kıyamamıştım ama nerede kullanacağımı da bilemiyordum diyenler çok oluyor. Daha önce dönüşüm fikirleriyle hiç uğraşmamış ama atölye çalışmalarımızda kendini kaybedenler oluyor, farklı yönlerini keşfediyorlar. Ya da atölye sonunda hediyeler verilirken çok duygulandıklarını ve kendilerini işe yaramış hissettiklerini söyleyenler oluyor.’’ sözleriyle sizleri de bu toplulukta görmek ve farkında olamadığımız kişilerin farkına varıp yüzlerindeki mutluluğun sebebi olmamız gerektiğini dile getirdi.

Bu Pozy haber İlayda Esen tarafından Mutlu Haber Gönder kanalı ile gönderilmiştir. Teşekkürler! :)

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.