Dansın minik ustaları Paris’i hayran bıraktı

Dansın minik ustaları Paris’i hayran bıraktı

İzmir’de, Tan Sağtürk Akademi öğrencileri, Paris’te katıldıkları dans yarışmasında farklı yaş gruplarında birinci ve ikinci oldu.

Parİs’te düzenlenen dans yarışmasına katılan minik öğrenciler, Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor. Roxity (Street Jazz) kategorisinde 2 farklı yaş grubunda birinci ve ikincilik elde edildiği yarışmayla ilgili konuşan dans eğitmeni Sibel Araç, “3-4 aylık bir süreçte hazırlandık, rakiplerin iddialı olması nedeniyle işi çok sıkı tuttuk” dedi.

Son dönemin popüler parçalarından dinamik ve enerjik bir koreografi hazırladıklarını belirten Araç, senior ve junior olmak üzere 2 grupla yarışmada yer aldıklarını kaydetti. 19 öğrencinin yer aldığı senior grubun birinci, 9 öğrencinin katıldığı junior grubunun ise ikinci olduğunu söyleyen Araç şöyle devam etti: “Öğrencilerim çok istekli ve heyecanlıydı. Aslında bir hedef koyarak gitmedik ama birincilik ve ikincilik elde ettik. Ülkemiz ve okulumuz adına gurur yaşadık. Almanya, Belçika, İngiltere, Rusya ve dünyanın her tarafından gelen çok ülke vardı. Onların arasından Türkiye’nin ismini duymak, derece almak bize onur verdi.”

 

‘SEVİNÇTEN AĞLADIK’

Dansçılardan 10 yaşındaki Bade Turan da yarışmanın kendileri için çok güzel bir deneyim olduğunu, dereceye girerek emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getidi. Turan, “Kazandığımız açıklanınca hepimiz sevinçten ağladık. Türkiye’ye böyle bir gurur yaşattığımız için memnunuz” diye konuştu. Yarışmada birinci olan grupta yarışan 11 yaşındaki Ceren Gevgili ise yarışmaya çok sıkı çalıştıklarını vurguladı. Türkiye’ye çok mutlu döndüklerini anlatan Gevgili, “Küçük yaşta aldığımız kupa bizi gelecek adına umutlandırdı. İnşallah büyüyünce çok daha iyi olacak. Hem çok mutlu olduk hem şaşırdık” dedi.

 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.