Liseliler için yurtdışı fırsatı

Liseliler için yurtdışı fırsatı

Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa ülkelerine, Güney Amerika ülkelerinden Kanada’ya kadar pek çok okul Türk öğrencilere çok çeşitli burslar veriyor. Notları çok yüksek olmasa da, sosyal, sporcu, sanatçı, karakter özellikleriyle öğrenciler ön plana geçebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Şili, Arjantin olmak üzere Güney Amerika ülkeleri ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde Burslu Assist Programı, David Bursluluk Programı, Değişim Programları, Sporcu Programı, Finansal Yardımlı Özel Lise Programları gibi çok çeşitli burs imkanları Türk öğrencilere kapılarını açıyor. Yurtdışı eğitim danışmanlık firması LMK Consulting kurucusu Leyla Merve Kayalı, zamanında yurtdışında ailesinin imkanı olmadan burslu okumuş biri olarak öğrenciler ile velileri çok iyi anladığını, öğrenci ve ailesi için en uygun okulları tespit edip, buna göre bir yol haritası çizmeyi ilke edindiklerini belirtti.

Kayalı’nın verdiği bilgiye göre Burslu Assist Programı 50 yılı aşkın süredir devam eden, 52 ülkeden öğrenci kabul eden ve toplamda 5 bin’den fazla mezunu bulunan bir değişim programı. Seçilen öğrenciler bağımsız özel Amerikan liselerinde bir eğitim yılı oyunca tam burslu veya kısmi burslu olarak eğitim alma şansı buluyorlar. ABD’deki en özel burslardan biri olan Davis bursu sadece belirli özel okullar tarafından uygun bulunan adaylara sunulan kapsamlı bir burs. Bu bursun kapsamı okuldan okula değişmekle birlikte öğrencinin eğitim masraflarının yüksek bir kısmını karşılıyor. Değişim programları burslarıyla öğrenciler gitmek istedikleri ülkede yarım dönem veya bir akademik yıl süresince devlet liselerinde eğitim görüyorlar ve gönüllü aileler ile birlikte yaşıyorlar. Öğrenciler bu program ile başta Amerika ve Kanada olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini tercih edebiliyorlar. Devlet sponsorluğunda olan bu programlarda belirli oranlarda finansal yardım alınıyor.

SOSYAL, SPORCU, SANATÇI ÖZELLİKLERİNİZLE ÖNE GEÇEBİLİRSİNİZ
Burslu sporcu programında yurtdışındaki spor ve okul hayatını entegre eden sistem kapsamında öğrenciler belirli finansal yardımlar alarak eğitim görebiliyorlar. Diğer bir alternatif ise finansal yardımlı özel lise programları oluyor. Eğitim hayatlarına yurtdışında bir lisede devam etme hedefi olan öğrencilerin lise öğrenimlerinin bir kısmını ya da tamamını yatılı özel okullarda veya aile yanı özel okul programlarıyla tamamlayabileceklerini belirten Kayalı, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:
“Bu karar öğrencinin gelecek hedefleri için doğru ülke ve doğru program eşleşmesi yapabilmek adına çok önemli bir karar. Akademik olarak güçlü bu okullara başvuru yapmak ve kabul almak titizlikle yapılması gereken bir çalışma sistemine bağlı. Aile ve öğrencinin hedeflediği bu okullar için yüzde 70’e varan finansal yardımlı burs seçeneklerimiz ile öğrencilerimizin yanındayız. Bağlantıda olduğumuz başta Amerika ve Kanada’nın özel yatılı liselerinin de herhangi bir burs imkânı doğduğunda öncelikle bizimle iletişime geçiyorlar. Mevcut öğrenci havuzundan öğrenci seçtiyorlar. Yurtdışındaki başarı kriterleri farklı olabiliyor. Notları çok yüksek olmasa da, sosyal, sporcu, sanatçı, karakter özellikleriyle öğrenciler ön plana geçebiliyor.”

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.