Üniversitelilerden 'askıda simit' projesi

Üniversitelilerden 'askıda simit' projesi

İzmir'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bornova Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, hem ihtiyaç sahibi arkadaşlarının faydalanması hem de yemekhanede israfın önlenmesi için 'askıda simit' projesini hayata geçirdi.

İzmir'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtta kalan öğrenciler hem ihtiyaç sahibi arkadaşlarının yararlanması hem de yemek israfının önlenmesi için 'askıda simit' projesi başlattı. Bornova Erkek Öğrenci Yurdu'nda maddi durumlarının yetersizliği nedeniyle sabah kahvaltısı ve akşam yemeği yemeyenlerin olduğunu gören bir grup öğrenci, konuyu yurt yönetimiyle paylaştı. Yurt Müdürü Murat Sarıer, öğrencilerin bu hassas davranışından etkilenerek yemekhanede ihtiyaç fazlası yemeklerin paylaşılabileceği bir bölüm hazırlattı. Yurtta kalan 750 öğrencinin destek verdiği, adına 'askıda simit' dedikleri projeyle hem ihtiyaç sahibi öğrenciler desteklendi hem de yemekhanedeki israf büyük oranda azaldı.

'İNSANLARIN PAYLAŞMASI ÇOK GÜZEL BİR DAVRANIŞ'
Yurtta kalan 23 yaşındaki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ali Eren Filik, başlattıkları sosyal sorumluluk projesi sayesinde yurtta kalan öğrenciler arasında paylaşma ve danışma ruhunun arttığını söyledi. Yurttaki tüm öğrencilerin projeye destek vermesinin çok güzel olduğunu belirten Filik, Hepimiz elimizden geldiğince buraya yiyecek koyuyoruz. Öğrenciyiz, bazen paramızın kalmadığı zamanlar buraya gelip faydalanıyoruz. İnsanların paylaşması çok güzel bir davranış. Buraya bir şey koyduğunda başka bir öğrencinin onu aldığını görünce mutlu oluyorsunuz, ona yardımcı olduğunuzu hissediyorsunuz dedi.

İbrahim Aköz de uygulamanın başladığı ilk günden bu yana yurtta kalan tüm öğrencilerin 'askıda simit' projesine tam destek verdiğini söyledi.  İslamiyet'te de paylaşmanın çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Aköz, uygulamayı geliştirerek sürdürmek istediklerini belirtti.

'AMACIMIZ PAYLAŞIM VE DAYANIŞMA RUHUNU NESİLLER BOYU SÜRDÜRMEK'
Yurt Müdürü Murat Sarıer de öğrencilerden böyle bir teklifin gelmesinin kendilerini çok gururlandırdığını, projenin hayata geçmesinin ardından KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Güneş'in de yurtlarına gelerek öğrencileri kutladığını söyledi. 'İhtiyacın varsa al, yoksa koy' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Sarıer, şöyle konuştu:



Sadece simitle kalmıyor, akşam yemekleri olmak üzere tüm yemekler konulabiliyor. Öğrencilerimiz proje sayesinde daha paylaşımcı olup, yardımlaşmaya başladı. Amacımız milletimizin en önemli geleneklerinden olan paylaşım ve dayanışma ruhunu nesiller boyu aktararak devamını sağlamak. Ayrıca başlattığımız proje kapsamında yurt yemekhanesinde israf azaldı.

KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Güneş de gençlerin iş hayatına atılmadan önce eğitimleri boyunca kaldıkları yurtta çok kıymetli bir çalışmaya başladıklarını belirterek, İnanıyoruz ki önümüzdeki günlerde bu proje yurdun dört bir yanındaki tüm yurtlarda yaşatılacak ve gerçekleştirecektir dedi.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.