Makam aracını bırakıp trenle gitti

Makam aracını bırakıp trenle gitti

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Polonya’nın Katowice kentinde düzenlenen BM İklim Konferansı’na trenle gitti.

BM İklim Konferansı, Polonya’nın Katowice kentinde başladı. 190 ülkeden temsilcilerin katıldığı zirve 14 Aralık’a kadar devam edecek. Paris İklim Anlaşması’nın taahhütlerinin karara bağlanmasının hedeflendiği zirvede, ülkelerin küresel ısınmayı 21. yüzyılın sonuna kadar 2 derecenin altında tutmak için sera gazı etkisi yapan karbondioksit ve metan gibi gaz salınımlarını azaltmak, fosil enerjilerden vazgeçip yenilenebilir enerjiye geçmek amacıyla birer yol haritası belirlemesi bekleniyor.

Zirveye trenle giden Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ise Twitter’dan yayınladığı video mesajıyla herkesin dikkatini çekti. Karbondioksit salınımını artırmamak için makam aracı yerine treni tercih ettiğini söyleyen Van der Bellen’in bu paylaşımı, kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.
Enerji ihtiyacının büyük çoğunluğunu kömürden karşılayan, Avrupa’nın havası en kirli şehirlerine ev sahipliği yapan Polonya’da böyle bir zirvenin düzenlenmesi çevrecileri kızdırdı. Zirvenin sponsorluğunu bir kömür şirketinin üstlenmesi çevre koruma örgütleri ve aktivistler tarafından ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.