Yeni yılda sevdiklerine kartpostal yollamak isteyenler için 'Sevgi Postanesi' kuruldu

Yeni yılda sevdiklerine kartpostal yollamak isteyenler için 'Sevgi Postanesi' kuruldu

İstanbul Büyükçekmece’de yeni yılda sevdiklerine kartpostal yollamak isteyen yurttaşlar için 'Sevgi Postanesi' kuruldu. Yurttaşlar, uzaktaki akrabalarına yılbaşı tebriği yazıp posta kutusuna attı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Kent Meydanı’nda kurulan ve nostalji yaşatan ‘Sevgi Postanesi’ yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizden biri olan yılbaşında sevdiklerimize kartpostal gönderme uygulaması en çok çocukların ilgisini çekti.

Kartpostal ve posta pulunu alan yurttaşlar, uzaktaki akrabalarına yılbaşı tebriği yazıp ücretsiz olarak posta kutusuna attı.

“BELEDİYEMİZİN BÖYLE BİR ETKİNLİK YAPMASI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ’”

Büyükçekmece’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostallardan istediğini seçen öğrenciler diledikleri ve yeni yıl mesajını yazarak posta kutusuna attı.

Sevdiklerine nostaljik bir yolla kartpostal gönderen öğrenciler duygularını şöyle ifade etti:

Almina Elif Bacıoğlu: “Geçen sene de öğretmenime göndermiştim. Bir de geçen sene anneannemler Samsun’daydı benim. Onlara da göndermiştim. Bu yıl da dayım ve yengeme gönderiyorum. Atakum Samsun’da yaşıyorlar. Sağlık, huzur, mutlulukta bulundum. Bol para kazanmalarında bulundum. Eskiden telefonlar olmadığı için böyle kartpostal gönderiyorlarmış. Belediyemizin böyle bir etkinlik yapması beni çok mutlu etti. Belediyemize çok teşekkür ediyorum.’’

Defne Akın: “Büyükçekmece’de yaşayan arkadaşıma yeni yıl kutlaması için kartpostal gönderiyorum. Geçen sene de göndermiştim burada. İnsanları mutlu ettirdiğini düşündüğüm için mutlu hissettiriyor. Yeni yıl huzur ve sağlık getirsin gibi dileklerde bulundum. Uzakta yaşayan kişilere internet kullanmadan eski zamanlar gibi mektup yollayabiliyoruz.”

Ela Taşkan: “Kuzenime kartpostal ilk defa gönderiyorum. Bodrum’a gönderdim. Yılının mutlu ve sağlıklı geçmesini ve bir daha görüşmemizi yazdım. Başkalarıyla konuşabiliyorum. Telefonum olmasa bile konuşabiliyorum. İletişim yine de kurabiliyorum.”

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.