Erkek Kata Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Erkek Kata Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Gaziantep'te düzenlenen 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda, Ali Sofuoğlu, Enes Özdemir, Emre Vefa Göktaş'tan oluşan Erkek Kata Milli Takımı altın madalya kazandı.

Erkek Kata Milli Takımı, Gaziantep'te düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda birinci oldu.

Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun 5. gününde Ali Sofuoğlu, Enes Özdemir, Emre Vefa Göktaş'tan oluşan Erkek Kata Milli Takımı tatamiye çıktı.

Erkek Kata Milli Takımı, İspanya Erkek Kata Milli Takımı karşısında gösterdiği performans sonunda altın madalya kazandı.

Karate Milli Takımı, kazandığı 7 altın madalyayla Avrupa şampiyonaları tarihinde en başarılı turnuvasını yaşadı.

"REKOR KIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Erkek Kata Milli Takımı sporcusu Sofuoğlu, Türkiye'yi Erkek Kata'da temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Burada hem ferdi hem de takımda iki altın madalya kazandık. Geçen yıl da aynı şekilde hem ferdi hem de takımda Avrupa şampiyonu olmuştuk. Böyle bir hayalim vardı. Hedeflerime ulaştığım için çok mutluyum. Çok güzel bir müsabaka oldu. Şampiyon olduğumuz için ayrıca gururluyuz" diye konuştu.

Erkek Kata Milli Takımı sporcusu Emre Vefa Göktaş ise hem Beden Eğitimi Öğretmeni hem de karateci olarak hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Spora babası sayesinde küçük yaşlarda başladığını ifade eden Göktaş, "İlerleyen zamanlarda dünya şampiyonu olmak istiyorum. Çalışmalarıma devam ediyorum. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Bugün altın madalya bizim için çok önemliydi. Hedefimize ulaştık. Rekor kırdık. 7'inci altın madalyaya kavuştuk. Ülkemize bu gururu yaşatmak önemliydi" diye görüş belirtti.

Kata Milli Takımı sporcularından Enes Özdemir de Avrupa şampiyonu olduklarından dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bugün 7 madalya ile tarih yazdık. Rekoru kırdığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Bu haber Yağmur Öztürk tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.