Bu dükkan karma karışık

Bu dükkan karma karışık

Ordu’da sanayi sitesinde yedek parça üzerine iş yeri bulunan ‘Karışık’ lakaplı Cumhur Yılmaz’ın dükkanına girenler şaşırıp kalıyor. Binlerce ürünün bulunduğu iş yerinde parçaların yerini ise bir tek o biliyor.

 

Altınordu ilçesi Ata Sanayi Sitesi’nde otomotiv ve büyük araçlar için yedek dükkanı bulunan 46 yaşındaki Cumhur Yılmaz’ın lakabı ‘Karışık’ olarak biliniyor.

2008 yılında devraldığı iş yerini o günden bu yana yedek parça malzemeleri ile dolduran Yılmaz, bir süre sonra rafları yetmeyince parçaları üst üste koymaya başladı.

Yıllarca biriktirdiği yaklaşık 100 bin adet parçayı iş yerinde düzensiz bir şekilde satışa sunan Yılmaz, müşterilerin aradığı tüm parçaları kendisinin bulabildiğini ancak başka insanların uzun süren aramalar sonucunda dahi parçayı bulamadığını belirtiyor, müşterilerinin de kendisini böyle sevdiğini ifade ediyor.

“BANA KARIŞIK ADAM DERLER''

İş yerini düzene koymayı çok düşündüğünü ancak bir türlü uygulayamadığını ifade eden Cumhur Yılmaz, “Bana 'Karışık adam' derler. Nedeni ise tüm çeşit malzemelerin bende bulunması. İnsanların bana olan sevgisinden dolayı bu adı taktılar. Dükkanım komple karışık, üst kat ve depom da çok karışık. Düzen yapmayı bu zamana kadar aklımdan çok geçirdim ama Allah nasip etmedi. Ne kadar ürün olduğunu tahmin etmemin ihtimali yok, doğruyu konuşmak gerekirse 100 bin çeşit vardır diye düşünüyorum” dedi.

BAZEN BENDE UNUTUYORUM

“Bazen benim de parçaların yerini unuttuğum oluyor. Müşteriye kimi zaman ‘kalmadı’ diyorum ama sonradan bir yerden çıkıyor” diyen Yılmaz, “Dükkanı ilk kez görenler şaşırıyor. İstediği malzemeyi almaya gittiğimde peşimden bakıyor ve nasıl bulacağımı izliyor. Sonrasında teslim edince ‘helal olsun’ diyorlar. İnsanlar malzemeyi istediklerinde benim bulamayacağımı düşünüyorlar. 20 yılı aşkın süredir buluyorum, her geçen gün de üzerine koyuyorum” diye konuştu.

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.