Üniversiteli girişimcilere iki ödül

Üniversiteli girişimcilere iki ödül

Genç girişimci akademisyen ve öğrencilerin geliştirdiği ‘UniverList.com’, teknoloji kampında iki ödül kazandı.

Girişimci genç akademisyen ve öğrencilerin projesi iki ödüle layık görüldü. Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Minerva’da girişimci genç akademisyenler ve öğrencilerce hayata geçirilen ‘UniverList.com’, Teknopark İzmir tarafından düzenlenen teknoloji kampı Tech’n Roll’da, iki ödül kazandı. Türkiye’deki ve dünyadaki üniversiteleri, eğitim olanaklarını öğrencilerin önüne getiren UniverList, İzmir Ticaret Odası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ödüllerini aldı.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Ödemiş’in öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekibiyle hayata geçirdiği projeyle; bölüm, üniversite, lisans, yüksek lisans, doktora programlarına ulaşılabiliyor.

Murat Ödemiş projeyle ilgili bilgi veren şunları söyledi:
“Hedefimiz, sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki üniversite ve bölümlere, lisans ve yüksek lisans programlarına tek tıkla adayları ulaştırmak. Üniversiteleri, çeşitli akademik ölçütler ve öğrenci puanlarına göre değerlendiren, sosyal olanakları, tesisleri, akademik ve bilimsel başarıları, ulusal ve uluslararası ölçütleriyle çalışma alanlarına göre filtreleyerek listeliyoruz. Bunların yanında sitemizde, öğrencilerin okumayı düşündükleri bölümler ve şehirlerle ilgili bilgiler de mevcut. Ayrıca, merak ettiğiniz bölüm ve üniversite hakkındaki soruları, UniverList üzerinden üniversite öğrencilerine ve mezunlarına kolayca, ücretsiz olarak sorabiliyorsunuz.”

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.