Bitlis Eren Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi'nin projesi TÜBİTAK'tan destek

Bitlis Eren Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi'nin projesi TÜBİTAK'tan destek

Bitlis Eren Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) yapılan açıklamada, proje fikri, yazımı ve uygulamasının Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu ve BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Şakir Parlakyıldız tarafından yapıldığı belirtildi.

Proje yürütücülüğünü Dr. Mehmet Sait Cengiz'in yaptığı projenin, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Projenin amacı, raylı sistem araçlarındaki pantograf-kataner cihazlarının etkileşimli testlerini yapmak ve test sonucunda katener hattındaki arızalı bölgenin tespitini dinamik olarak bulmaktır.

Özgün bir çalışma olan bu projenin gerçekleştirilmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'ndan (TCDD) pantograf temini için izin alınmıştır. Bu proje kapsamında proje çıktılarının ilgili paydaşlarla paylaşılması için bir çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır." denildi. 

Kaynak: AA

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.