İnanılmaz... Kan, ter ve idrar kullanarak bunu üretti!

İnanılmaz... Kan, ter ve idrar kullanarak bunu üretti!

İngiltere'de tasarım öğrencisi Alice Potts, kan, ter ve idrar gibi vücut sıvılarını kristale çevirerek takı üretti. Potts, kullandığı yöntemi herkesten gizliyor...

Geçen hafta, London Royal Collage of Art’da gerçekleştirilen çevresel düşünce sergisi farklı tasarımlara ev sahipliği yaptı. Çeşitli takılar, dikişsiz giysiler ve geri dönüştürülebilen malzemelerden oluşan eşyalar öğrenciler tarafından tasarlandı. Bu tasarımlardan en çok ilgiyi çekenlerden biri İngiliz tasarım öğrencisinin yarattığı takılardı.

London Royal Collage of Art (Kraliyet Sanat Okulu) tasarım bölümü lisans öğrencisi Alice Potts, geçen haftaki sergi için kendi takılarını yaptı. Tasarımları süslediği sahte kürkten ve kullanılmış bale pabuçlarından oluştu. Onları süslemek için ise kristaller kullandı. Kristalleri üretmek için ise çevreci ama farklı bir yol denedi.

Kristalleri vücut sıvılarından yaptı. Kendisinin ve arkadaşlarının kan, idrar ve ter gibi vücut sıvılarını kristale çevirdi. Bunu yapabilmek için kullandığı yöntemi saklı tutan Potts, tekniğini geliştirebileceğini belirtti.

Sergi sırasında soruları cevaplayan Alice Potts, “Gelecekte tekniğim ile üretilecek olan kristaller diyabet hastalığı gibi durumları tespitte ve şekeri ölçmekte kullanılabilir.” dedi.

Ayrıca, “Giysileri süslemek için plastik aksesuarlar kullanmak yerine, bu yeni malzemeler ve daha doğal malzemelerden giysilerimizin üzerini süslemeye başlayabiliriz.” diye de ekledi.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.