Mülteci çocuklar için ‘Düş Bahçesi Projesi'

Mülteci çocuklar için ‘Düş Bahçesi Projesi'

Samsun’da mülteci çocuklar için ‘Düş Bahçesi Projesi’ başlatıldı. Projeyle her mülteci çocuk ve ailesi bir Türk öğrenci ve ailesiyle eşleştirilecek. Her iki topluma yönelik bilinçlendirme toplantıları ve dil kursları yapılacak.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mülteci çocuklar için yeni bir çalışma başlatıldı. ‘Düş Bahçesi’ adlı proje kapsamında mülteci çocukların Türkçe dil becerilerini geliştirmeleri için dersler verilecek, etkinlikler düzenlenecek. Projenin açılışında konuşan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, şunları söyledi:
“Hiçbir insan çok önemli bir zorunluluk olmadığı sürece doğduğu ve büyüdüğü vatanından ayrılmak ve göç etmek istemez. Biz de ‘Düş Bahçesi’ adını verdiğimiz bu projeyle ülkemizde misafir ettiğimiz insanların hem kendilerine, hem de çocuklarına eğitim noktasında üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Amacımız kendi öğrencimize sunduğumuz hizmetin aynısını bu öğrencilerimize de sunmaktır.”

Proje kapsamında her bir mülteci öğrenci ve ebeveyni, bir Türk öğrenci ve ailesiyle eşleştirilecek. Mültecilere yönelik dil kursları yapılacak ve her iki topluma yönelik bilinçlendirme toplantıları organize edilecek. Aynı zamanda ortak sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenerek karşılıklı farkındalıkların artırılması ve iki topluluk arasında sosyal anlamda uyumun daha pozitif bir noktaya getirilmesi sağlanacak. Tüm seçim, eşleştirme, akran faaliyetleri, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve her okuldan seçilen sorumlu öğretmenler tarafından yürütülecek. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından finanse edilen ‘Düş Bahçesi’ Projesiyle 802 mülteci, 802 öğrenci ve her iki grup mensubu anne ebeveynleri olmak üzere toplamda 3 bin 208 faydalanıcıya ulaşılması hedefleniyor.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.