İran’da Çağdaş Sanat:Performans Sanatı

İran’da Çağdaş Sanat:Performans Sanatı

İstanbul- mezopArt, A Corner in the World X Bomontiada ALT ev sahipliğinde gerçekleştireceği “İran’da Çağdaş Sanat: Performans Sanatı” başlıklı söyleşisinde İranlı çağdaş sanatçılar Esha Sadr ve Ramin Etemadi Bozorg’u ağırlayacak.

Söyleşide İran’da çağdaş sanat ortamı, performans sanatı, İran ve Türkiye’den sanatçıların birlikte üretiminin olanakları ile sanatçıların son dönem projeleri konuşulacak.




Esha Sadr 

Sanat ve Mimarlık Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi ile mezun olan Esha, zamanını Prag, Viyana ve Tahran arasında geçirdiği dönemde doktorasını “Tiyatro, Film ve Medya” üzerine aldı. 

Esha, birçok kültürlerarası ve disiplinlerarası sanat projesinde çalışmaktadır. Belgesel film, tiyatro, performans sanatı, video sanatı ve yazı alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Esha, 2012'den beri İran, ABD, Fransa, Almanya, Fas'ta performanslar sergiledi. 2011'den bu yana 100’den fazla 1dk’lık sessiz videodan oluşan “Yaşamın Küçük İtirafları” adlı video art ve metin serisine devam etmektedir. Ayrıca, yeni medya ve tiyatroda birçok sanat eleştirisi yayınlandı. 


Ramin Etemadi Bozorg 

Ramin, 2001 yılında İran Sanat ve Mimarlık Üniversitesi resim bölümünden mezun oldu. İran'da ilk defa ortaya çıkan pek çok yeni medya projesinde yer aldı. Geçmiş çalışmaları, İran tarihindeki ilk performans ve video sanatları örneklerindendir.   Ramin, çalışmaları aracılığıyla, yaşadığı toplumunun özellikleri sebebiyle kısmen yasaklanmış veya unutulmuş olan merhameti ifade eder. Sosyo-politik olaylardan, konuşulmayan en kişisel şeylere kadar her şeyi sürekli olarak belgelendirir.   Ramin, on dört kişisel sergi (resim, heykel, video sanatı), on beş performansa imza atmış ve ayrıca İran, ABD, Kanada, Almanya, İsviçre, Avustralya, Türkiye, Fas, İngiltere, UAF, Ermenistan ve Çin’de yetmişten fazla grup sergisine, sanat festivallerine, Expo ve Bienallere katıldı.     Tarih: 12 Haziran Salı Saat: 18:00-20:00 Etkinlik Mekanı: Bomontiada ALT   Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.  Etkinlik dili Türkçe ve Farsça’dır.


Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.