Dersleri bahçede oyun oynayarak işlediler

Dersleri bahçede oyun oynayarak işlediler

Samsun’da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda düzenlenen Bahçe Oyunları Şenliği’nde öğrenciler, bütün dersleri okul bahçesinde oyun oynayarak işledi.

İlkadım ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda Bahçe Oyunları Şenliği düzenlendi. 500 öğrenci ve 25 öğretmenin bulunduğu okulda öğrenciler derslerini bahçede oyunlar oynayarak işledi.

Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte bahçede oluşturulan alanda 28 çeşit oyun oynadı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Sezai Tiryaki, öğrencilere ders işlerken oyun temelli bir uygulama başlattıklarını söyledi. Tiryaki, Mevcut klasik eğitim sisteminde çocukların sadece sırada oturup öğretmeni dinlediği klasik eğitim sisteminden çıkıp biz oyunu eğitimin içen attık. Öğretmen, 10 dakika dersi işledikten sonra eğitsel oyunlarla dersi pekiştirip ezberciliği ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bahçe oyunlarıyla okulu benimsemesi okula severek gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bahçemizi ona göre düzenledik. Sınıfları ve bahçeyi çocukların zevk aldığı oyunlar oynayabileceği bir formata sokuyoruz. Oyun temelli eğitim ile çocuklar daha kolay öğrenecek ve öğrendiklerini pekiştirecek dedi.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.