Alageyikler M.Ö. 6. yüzyıldan günümüze Aydın'daki Milli Park alanında yaşıyor

Alageyikler M.Ö. 6. yüzyıldan günümüze Aydın'daki Milli Park alanında yaşıyor

Aydın Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Parkı'nın olduğu bölge, M.Ö. 6. yüzyıldan bu yana Alageyiklere ev sahipliği yapıyor.

Antalya Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasından 2010'da alınarak, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na yerleştirilen 20 Alageyik, alana uyum sağladı. 2018 Mart ayı itibariyle sayıları 42’ye yükseldi.

Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Park Müdürü Koray Aşık, Milli Park'ın Alageyiklerin doğal yaşam alanı olduğunu anlattı.

"Milli Park Müdürlüğümüz tarafından yapılan araştırmalarda, Milet Müzesi’nde bulunan ve M.Ö. 6.yüzyılda yapıldığı tespit edilen ve Milli Park sınırlarımızda yapılan arkeolojik kazılarda bulunan bir vazonun üzerinde Alageyik Figürü olduğu tespit edildi. Bu da M.Ö. 6.yüzyılda Milli Park sınırlarında Alageyiklerin doğal olarak yaşadığının kanıtı olmuştur. 2010 yılına kadar Milli Park'ta bulunmayan Alageyiklerin Milli Park’a bu kadar uyum sağlama sebeplerini de, çok eski dönemlerde bu alanın alageyiklerin doğal yaşam alanı olması olarak değerlendiriyoruz."

Kaynak: İHA

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.