Türk eskriminde tarihi zafer! Deniz Selin Ünlüdağ Avrupa şampiyonu!

Türk eskriminde tarihi zafer! Deniz Selin Ünlüdağ Avrupa şampiyonu!

Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu oldu.

Deniz Selin Ünlüdağ, 95 yıllık eskrim tarihinde İbrahim Ahmed Acar’dan sonra bireysel kategoride Avrupa Şampiyonluğu kazanan ikinci isim olarak tarihe geçti.

Avrupa’nın üst düzey 56 yıldız kadın kılıç sporcusunun katıldığı Sochi’deki Avrupa Şampiyonası müsabakalarında pul maçlarından 9'uncu sırada çıkmayı başaran Deniz Selin Ünlüdağ, 64’lük tabloyu maç yapmadan geçti. Deniz Selin, tablo 32’de İtalyan Gaia Pia Carella’yı 15-7 yenerek tablo 16’ya kaldı. Bu turda Rumen Felicia Jakob’u 15-12 yenen Deniz Selin Ünlüdağ, çeyrek finalde de Macar Valentina Nagy’yi 15-9 yendi ve yarı finalde Rus Darya Drozd’nin rakibi oldu. Rus rakibini de 15-9 yenerek final yükselen Deniz Selin Ünlüdağ, finalde Bulgar Yoana İlieva’yı 15-11 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu ve altın madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye tarihinini ilk 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğunu elde eden kadın kılıç Milli Takımı'nın sporcularından biri olan Deniz Selin Ünlüdağ’ın kazandığı bu madalya, bireyselde 95 yıllık eskrim tarihinin ikinci, kadınlar kategorisindeki ilk Avrupa Şampiyonluğu oldu.


Yıldız kadın kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ dışındaki diğer sporcular da önemli dereceler elde etti. Şampiyonaya ilk kez katılan Nisanur Erbil, çeyrek finale kadar yükselme başarısını göstermesine rağmen, Rus Darya Drozd’ye 15-10 yenildi ve şampiyonayı ilk 5 arasında tamamladı. Aylin Çakır ise en iyi 16 arasına kalmayı başarmasına karşın, bu turda Macar Valentina Nagy’ye 15-5 yenildi ve şampiyonayı 16'ncı sırada tamamladı.

Günün diğer kategorisi olan yıldız erkekler flörede mücadele eden sporcularımızdan Poyraz Tuncer 25'inci, Alp Eyüpoğlu 32'nci, Tuna Akyol 59'uncu, Utku Özyalçın 60'ıncı oldu.






Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.