Çevre duyarlılığı engel tanımadı

Çevre duyarlılığı engel tanımadı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde belden aşağısı felç olduğu için tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Gülay Çolak, bir grup çevreciyle birlikte Dalyan kanal boyunu temizledi.

Okçular Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli, evli ve bir kız çocuğu annesi 39 yaşındaki ressam Gülay Çolak, durumunun çevre duyarlılığına engel olmayacağını gösterdi.

16 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı felç olan Çolak, azmiyle de dikkat çekti. Ülke genelinde yürütülen "Türkiye'yi temiz tut" kampanyasıyla; Dalyan Kanal boyunda, kentte yerleşik yaşayan bir grup yabancıyla temizlik yapan Çolak, torbalarca çöp topladı.

Muğla Kız Meslek Lisesi Resim Öğretmenliği mezunu Gülay Çolak, "Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras temiz bir çevredir. Türkiye'yi temiz tut projesine katılarak, bugün kenarında insanların bıraktığı kirli ayak izlerini silerek çiçeklere yer açtık. Teşekkürler. Bu zincirleme temizliğin sürekliliğine yardım etmek güzeldi" dedi.

Çevre gönüllüsü İngiliz Maria Jonker de, yıllardır Dalyan ve çevresinde her hafta temizlik yaptıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını anlatarak, "Eşim ve ben 17 yıl önce buraya yerleştik. Birçok dostumuz var, Gülay da bunlardan biri. Her zaman kendisiyle görüşüyoruz. Çalışmalarımıza katılmak istiyordu. Harika bir insan Gülay Çolak. Birçok insana örnek oldu" iye konuştu.

Kaynak: DHA

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.