Budaklı kaplıcası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Budaklı kaplıcası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı kaplıcası yazın şifa arayanların, kışın da manda ve atlarını yıkayan köylüleri fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yeri durumunda.

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıca, fotoğraf sanatçılarının meskeni olmayı sürdürüyor.

Nemrut Dağı eteklerindeki 40 derece sıcaklıkta suya sahip Budaklı kaplıcası, yazın şifa arayanların, kışın da manda ve atlarını yıkamak isteyenlerin adresi durumunda. Kışın hayvanlarını kaplıcada yıkayan köylüler, bölgeyi ziyaret eden fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor.

"Buralara gelmek için çok geç kalmışız"

Muğla'dan Güroymak ilçesindeki kaplıcayı fotoğraflamak için gelen Neşe Seçer Kayardı, bir fotoğraf gönüllüsü olarak ülkede ve dünyada fotoğraf gezilerine katıldığını anlattı.

Budaklı kaplıcasını çok merak ettiğini ve bu amaçla bölgeye geldiğini belirten Kayardı, şunları dile getirdi:

"Görülecek çok enteresan güzel yerler var. Bir kere bu kaplıca var. Hem fotoğraf hem de coğrafya açısından bizi kendine hayran bıraktı. Ülkemizin o kadar güzel köşeleri var ki. Buralara gelmek için çok geç kalmışız. Mutlaka herkes buraya gelsin. Dolu dolu geçecektir. Gezilecek görülecek çok yer var. Buraya gelmeden kafamızda farklı bir imaj vardı. Burada ulaşım sıkıntısı yok. Yemekler şahane, insanları harika."

"Burası cennet gibi"

Fotoğrafçı sanatçısı Veysel Gençten de Türkiye'nin her tarafının ayrı bir doğa harikası olduğunu ifade ederek, "Burada volkanik dağlardan çıkan sıcak su var. Suyun içinde hayvanların ve çobanların çok güzel akrobatik hareketlerini izledik. Burası cennet gibi. Mutlaka gelip görsünler. Aslında kar çekmeye geldik ama bu yıl kar yağmamış. Fırsat bulursam bir daha geleceğim." diye konuştu.

Kaplıcada hayvanlarını yıkayan çoban Muhammed Araz da kışın çok sayıda fotoğrafçının bölgeyi ziyaret ettiğini aktardı.

Ahırda kirlenen hayvanlarını yıkamak için kaplıcaya getirdiklerini vurgulayan Araz, "Hayvanlarımızı yıkarken Türkiye'nin her tarafından gruplar halinde fotoğrafçılar gelip bizi çekiyor." dedi.

Kaynak: AA 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.