İşitme engelli çocuğu olan ailelere 'özel' eğitim

İşitme engelli çocuğu olan ailelere 'özel' eğitim

Erken tanılama, erken cihazlanma ve erken başlayan eğitim ile işitme engelli çocuklar, yaşıtları ile aynı seviyede iletişim kurabilirler. Peki ama nasıl?

Samsung Electronics Türkiye ve Çocuk Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan web sitesi aracılığı ile (sesgetirenler.com) 0-5 yaş arası ve henüz ilkokula başlamamış işitme engelli çocuğu olan ailelerin eğitim aşamaları destekleniyor. 

Ses Getirenler projesi nedir? 

- Ses Getirenler Projesi'yle, işitme engelli çocukların erken çocukluk ve okul öncesi dönemde, yaşıtlarıyla paralel bir gelişim göstermeleri hedefleniyor.

- 0-5 yaş arası ve henüz ilkokula başlamamış işitme engelli çocukların, gelişimlerini sürdürebilmeleri için aldıkları rehabilitasyon eğitimlerinin yanı sıra evlerde de aileleri tarafından desteklenmeleri gerekmektedir.

- Bu nedenle Ses Getirenler projesi, ailelerin işitme engelli çocuklarını evlerde nasıl eğitecekleri açısından önem taşıyor. 

Projede neler yapılıyor? 

Ses Getirenler web sitesi üzerinden yayınlanan;

- Aile Destekleme Videoları,

- Uzman Videoları

- Aile Danışma Hattı ile erken çocukluk ve okul öncesi dönemde yaşıtlarıyla paralel gelişim gösteren işitme engelli çocukların, okula hazırlanmaları ve topluma daha kolay uyum sağlamaları hedefleniyor. 

Proje nasıl işliyor? 

İşitme engelli çocuğu olan aile, söz konusu adresten üye oluyor, kendilerine yollanan onay şifresinden sonra sistemde, çocukları ile birlikte, evde ders çalışma tekniklerini içeren Aile Destek Videolarını izlemeye başlıyorlar. 

Eğitimler haricinde Uzman Videoları bölümünde, uzman doktor, odyolog, konuşma terapisti ve özel eğitim uzmanı, okul öncesi dönem ve erken çocukluk dönemi alanlarında çalışan akademisyenlerin hazırladığı videoları ve Aile Videoları Bölümünde de işitme engelli çocuğu olan ailelerin tecrübelerini paylaştığı videoları izleyebiliyorlar.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.