Ağrı Doğubayazıt'ta sahipsiz hayvanlar için bakımevi inşa edildi

Ağrı Doğubayazıt'ta sahipsiz hayvanlar için bakımevi inşa edildi

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi sokak hayvanlarını koruma altına almak ve tedavilerini üstlenmek amacıyla 1,5 milyon liralık maliyetle bakımevi inşa etti.

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, sahipsiz hayvanlara yönelik projeleriyle vatandaşların takdirini kazanıyor.

Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 2017'de ilçenin birçok noktasına kurulan kedi evleri, bayat ekmek kutuları, besleme noktalarının ardından 1,5 milyon liralık kaynakla 16 dekar alan üzerinde Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı inşa edildi.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, geçtiğimiz yıl görevlendirmeyle birlikte vatandaşların istekleri doğrultusunda sahipsiz hayvanlara yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

2017'de kurulan geçici bakım merkezinde 1,5 yıl içerisinde 5 bin sahipsiz hayvanın bakım ve rehabilitasyonunu gerçekleştirdiklerini anlatan Akhan, "Ekiplerimiz, kısıtlı bir alanda hizmet vermelerine rağmen geçtiğimiz yıl kurulan bakım merkezimizde hatırı sayılır sayıda hayvanın kısırlaştırma, bakım ve rehabilitasyon işlemlerini yaptı. Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni merkezimiz ise çok daha modern ve geniş imkanlara sahip" dedi.

1,5 milyon liralık kaynakla ilçeye kazandırıldı

Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nın bölgenin en büyük bakım ve rehabilitasyon merkezi olduğuna dikkati çeken Akhan, 1,5 milyon liralık kaynakla yatırımı ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalarla hem başıboş hayvanları koruma altına aldıklarını hem de çevre ve halk sağlığını güvence altına aldıklarını kaydeden Akhan, şunları söyledi:

"Doğubayazıt'ta 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde önemli yatırımları hayata geçirdik. 20 yıldır temel belediyecilik hizmetlerinden bile yoksun kalan halkımız, şimdi bu noktalara kadar geldi. Artık vatandaşlarının taleplerini anında yerine getiren, hatta burada gördüğünüz gibi her canlının yaşama hakkına saygı gösteren çalışmalara imza atan çok yönlü bir belediyeyi ilçemize kazandırdık."

Doğubayazıt Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Babur ise yeni bakım merkeziyle birlikte çok daha geniş bir alanda hizmet vereceklerini söyledi.

Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nın, hizmet binası, kedi ve köpek rehabilitasyon üniteleri olmak üzere toplam 3 binada hizmet vereceğine dikkati çeken Babur, aynı anda 250 sahipsiz hayvanın rehabilitasyonuna imkan veren merkezin, son teknoloji röntgen ve tıbbi cihazlarla donatıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.