Akdamar Adası'nda 3 yıl sonra özel izinle ayin: Kültür Bakanı da katıldı

Akdamar Adası'nda 3 yıl sonra özel izinle ayin: Kültür Bakanı da katıldı

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılıyor. Kilisenin ibadete açılması törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Burada konuşan Bakan Ersoy, "Terörle mücadelede çok başarılı bir süreç geçirdik. Olaylar tamamen bitmiş. Olayların bittiğini huzur ve güven ortamının geldiğini bugünkü ayinden görebiliriz" dedi. Kilisede 3 yıl aradan sonra yapılan altıncı ayini yöneten Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan ise "Mezhep ayırımı yapmadan bizler bu toprakların çocukları olarak hep birlikte bu ülkenin huzuru için, bu devletin varlığı için ve bayrağın sallanması için el ele verip güzel günleri görmek için mutlaka mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, 3 yıl aradan sonra altıncı ayine ev sahipliği yaptı.


Ayinin sona ermesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Türkiye Ermenileri Patriği Aram Ateşyan birlikte gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Ersoy, Ermenilerle ortak tarihi paylaşmaya devam edeceklerini belirterek "Biz bin yıldır Ermeni kardeşlerimizle Anadolu topraklarında ortak bir tarihi ve kültürü yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ve bundan sonra da Ermeni kardeşlerimizin hem ibadet özgürlüklerini hem kültürel değerlerini saygıyla karşılamaya devam edeceğiz. Bu açıdan çok mutluyuz" dedi.


Akdamar Adası ve Van'ın turizm açısından çok önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Ersoy, adanın en büyük eksiklerinden biri olan su sorununun giderilmesi için çalışma başlatıldığını anımsattı.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.